Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2020 | Artikel | Uitgave 4/2020

Denkbeeld 4/2020

Medemens als medicijn

Beter contact met iemand met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2020
Auteur:
Dr Kasper Bormans
Na de lockdown ten gevolge van de coronacrisis mogen we weer op bezoek in het verpleeghuis. Maar wat zeg je na zo lange tijd? En wat kun je doen om het contact met mensen met dementie zo goed mogelijk te laten verlopen zodat het een maximale positieve impact heeft? Uit communicatieonderzoek kunnen we heel wat leren over de juiste woorden en gebaren, stelt Kasper Bormans (KULeuven). Hoe kunnen we deze kennis toepassen in ons hernieuwde contact met ouderen? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Denkbeeld 4/2020 Naar de uitgave