Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015

Materiaalkeuzes bij cariësbehandeling

Van empirie naar formele wetenschap

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2015
Auteur:
Carel L. Davidson
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Carel L. Davidson is emeritus hoogleraar Tandheelkundige Materaalkunde, Universiteit van Amsterdam.
* De afbeeldingen 1, 2 en 3 zijn met toestemming van de rechthebbende, Operative Dentistry, overgenomen uit de Buonocore Memorial Lecture, 2005.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan worden opgevraagd via het e-mailadres <redactie-tp@planet.nl>

Samenvatting

Het maken van duurzaam lekvrije restauraties blijkt een groot probleem. Afgezien van het voorkomen van lek, blijkt ook dat menig restauratiemateriaal niet zonder meer vrij is van toxische bestanddelen. Vooralsnog blijkt glasionomeercement, in ieder geval op de bodem van de caviteit, het minst risicodragende en best afsluitende materiaal te zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Product nieuws