Skip to main content
main-content
Top

04-10-2011 | Nieuws

Massaal bezuinigen op salaris managers

Als verpleegkundigen en verzorgenden het voor het zeggen hadden, zouden zij massaal bezuinigen op de salarissen van managers. Dat blijkt uit de Bijzijn-poll.

De websitebezoekers mochten kiezen waarop zij zouden bezuinigen. Ruim 80 procent kiest voor de beloning van managers. Slechts 5 procent kiest voor disposable materiaal, nog eens 5 procent voor dure medicijnen en 1 procent voor ondersteunend personeel in instellingen.

Overigens ziet niet iedereen heil in bezuinigingen op het salaris van managers. Iemand schrijft: ‘Van die salarissen van de managers wordt de gehele gezondheidszorg echt niet veel beter. Er zijn minder managers dan specialisten en managers verdienen ook nog eens minder dan specialisten. Nee, laat de overheid eens kritisch naar de maatschappen kijken in ziekenhuizen, die kosten veel meer dan die paar managers.’

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.