Skip to main content
main-content
Top

02-10-2013 | Nieuws

Marieke Schuurmans nieuwe Chief Nursing Officer

Verpleegkundige en hoogleraar Marieke Schuurmans is benoemd tot Chief Nursing Officer (CNO) bij het ministerie van VWS. In die hoedanigheid zal ze vanaf nu minister Edith Schippers adviseren over onderwerpen die verpleegkundigen aangaan.

Schuurmans is hoogleraar Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en lector Ouderenzorg binnen het lectoraat Chronisch zieken van de Hogeschool Utrecht. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is blij met de benoeming van Schuurmans. “Een CNO is belangrijk voor onze beroepsgroep, voor betere zorg en om een standvastige koers in strategisch beleid te borgen voor de verpleging en verzorging,” zegt voorzitter Henk Bakker van de V&VN. De CNO heeft direct contact met de minister en kan zo zorgen voor invloed vanuit de beroepsgroep van verpleegkundigen.

Belangrijk

De functie is naar voorbeeld van die in Groot-Brittannie waar deze al decennia eerder bestond. Deze heeft de Britse verpleging veel opgeleverd. Volgens betrokkenen is de zorg dankzij de CNO in de loop der jaren alleen maar verbeterd. Ook kan een CNO de verpleging tegen de ‘grillen’ van politici beschermen.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.