Skip to main content
main-content
Top

28-01-2016 | Nieuws

Marc Dullaert weg als kinderombudsman

 Marc Dullaert moet weg als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen heeft besloten Dullaert niet voor te dragen voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt per 1 april af. Van Zutphen wil zijn eigen team samenstellen.

Hij is sinds april vorig jaar de Nationale Ombudsman. Sinds zijn komst heeft Van Zutphen bekeken wat organisatorisch nodig is om zijn ambities voor het ambt te realiseren. Dat vraagt volgens hem veranderingen in de organisatie. Hij wil dat de organisatie aansluit bij ontwikkelingen binnen de maatschappij en de overheid.

"Ik ben me ervan bewust dat verandering leidt tot onzekerheid en onrust over wat het gaat betekenen voor medewerkers. Ik vind het van het grootste belang om dit proces zorgvuldig en met alle vanzelfsprekende waarborgen te doorlopen en met iedereen in gesprek te blijven", zegt Van Zutphen, die zijn plan voor de toekomst in het najaar klaar wil hebben.

Afscheid

Volgens de woordvoerster komt het afscheid van Dullaert niet als verrassing. "Van Zutphen heeft zijn beslissing half januari in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Dullaert heeft de functie als Kinderombudsman vijf jaar lang op geweldige wijze vervuld. We gaan nu op zoek naar een opvolger." Dullaert wil zelf geen reactie geven.

Op de site www.petities24.com is donderdag een actie gestart om Dullaert als Kinderombudsman te behouden. Binnen een aantal uur kwamen er al meer dan 170 handtekeningen binnen.

Bron: ANP, Skipr.nl

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.