Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Uitgave 6/2014

Denkbeeld 6/2014

Mandarijn in rotjeknor

Cultuursensitieve zorg aan de Maas

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2014
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Voor meer informatie over het MOB zie de informatieve en kleurrijke website: www.​mob.​nu.

Samenvatting

Dement worden in een land waar je de taal niet spreekt. Of waarvan je door je ziekte de taal die je op latere leeftijd geleerd hebt, niet meer kent. Dat horrorscenario overkomt immigranten uit andere culturen die na een lang werkzaam leven in ons land met dementie te kampen krijgen. In Rotterdam werkt de multiculturele zorgorganisatie MOB aan oplossingen voor deze problematiek. Redacteur Peter Bakens ging kijken bij De Boomgaard, een woonvoorziening speciaal voor Chinese ouderen, onder wie enkele bewoners met dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Denkbeeld 6/2014 Naar de uitgave

Dementie in de film

Feit en fictie