Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-01-2017 | Uitgave 2/2017

Bijblijven 2/2017

Maligne melanoom en voorstadia

Diagnostiek, behandeling en nazorg

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Nadine Ramakers, Dr. Monique R. T. M. Thissen

Samenvatting

Het melanoom is een van de meest agressieve vormen van huidkanker. Deze bijdrage geeft een overzicht van de verschillende typen melanoom en het klinisch herkennen ervan, de diagnostiek, therapie en nazorg. Daarnaast komen potentiële voorlopers, zoals atypische/dysplastische en congenitale naevi, aan bod. Deze uiteenzetting heeft als doel huisartsen handvatten aan te reiken voor het herkennen en het behandelen dan wel tijdig verwijzen van patiënten met melanomen naar een dermatoloog. Deze vroege detectie met daaropvolgende behandeling is essentieel voor de te verwachten prognose.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Bijblijven 2/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Teledermatologie