Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Mag een BIG-geregistreerde hulpverlener i.v.m. zijn beroepsgeheim overleggen met een niet-BIG geregistreerde hulpverlener?

Auteur : R.M. Doppegieter

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Om antwoord op deze vraag te geven is het goed eerst even terug te gaan naar de betekenis van het beroepsgeheim. Het beroepsgeheim heeft twee aspecten, ten eerste de zwijgplicht en ten tweede het verschoningsrecht.
Literatuur
go back to reference Privacy-wetgeving en het omgaan met patiëntgegevens. KNMG Handleiding voor artsen, Utrecht, mei 2001 (voor huisartsen zijn de onderdelen A, B of C en de Bijlagen met name van belang). Leden van de federatie KNMG kunnen de Handleiding (gratis) down-loaden via www.​knmg.​nl. Niet-leden kunnen de Handleiding op papier of diskette bestellen via e-mail receptie@fed.knmg.nl of tel 030-2823 911 (kosten 11,35 euro). Privacy-wetgeving en het omgaan met patiëntgegevens. KNMG Handleiding voor artsen, Utrecht, mei 2001 (voor huisartsen zijn de onderdelen A, B of C en de Bijlagen met name van belang). Leden van de federatie KNMG kunnen de Handleiding (gratis) down-loaden via www.​knmg.​nl. Niet-leden kunnen de Handleiding op papier of diskette bestellen via e-mail receptie@fed.knmg.nl of tel 030-2823 911 (kosten 11,35 euro).
Metagegevens
Titel
Mag een BIG-geregistreerde hulpverlener i.v.m. zijn beroepsgeheim overleggen met een niet-BIG geregistreerde hulpverlener?
Auteur
R.M. Doppegieter
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_805