Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Rechten en plichten | Uitgave 1/2018

GZ - Psychologie 1/2018

Mag de patiënt een sessie opnemen?

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1/2018
Auteur:
Diederik de Rooy
Belangrijke opmerkingen
Diederik de Rooy werkt als AIOS-psychiatrie bij het Leids Universitair Medisch Centrum.

Samenvatting

Er is de laatste tijd veel te doen over het opnemen van gesprekken door patiënten. In 2016 liet de toenmalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers zelfs aan de Tweede Kamer weten dat ze het verstandig zou vinden als patiënten gesprekken met hun artsen opnemen. Met vrijwel iedere mobiele telefoon is dit goed mogelijk. Het opnemen van een gesprek kan zinvol zijn, bijvoorbeeld zodat de patiënt alles wat besproken is thuis nog eens na kan luisteren, al dan niet samen met zijn of haar familie. Zeker in emotioneel beladen gesprekken onthouden mensen vaak niet alles wat er gezegd wordt.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

GZ - Psychologie 1/2018 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd