Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Het Dilemma | Uitgave 6/2019

Collega's en ervaringsdeskundigen geven antwoord op dilemma's uit de praktijk
Denkbeeld 6/2019

Mag de deur 's nachts op slot?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2019
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Hugo van Waarde
Mevrouw Gerrits woont bij haar zoon op de boerderij waar ze al haar hele leven doorbrengt. Door haar dementie staat ze bij nacht en ontij op om de koeien te gaan melken. Dat heeft tot gevaarlijke situaties geleid, ze is al eens een sloot in gelopen en bijna verdronken. Omdat de boerderij voor zijn moeder zo belangrijk is, wil de zoon haar niet laten opnemen. Hij lost het op door 's nachts de buitendeur op slot te doen; hij wordt wakker wanneer zijn moeder op de deur gaat bonken. Als wijkverpleegkundige zie ik hoe belangrijk de boerderij voor mevrouw Gerrits is. Maar ja, een cliënt opsluiten mag niet en straks geldt de Wet zorg en dwang (Wzd). Wat moet ik nu zwaarder laten wegen, de boerderij of de wet? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Denkbeeld 6/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld