Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Onderzoek | Uitgave 1/2015

TPO - De Praktijk 1/2015

Maatwerk bij hart- en vaatziekten

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 1/2015
Auteurs:
MSc Elke Huntink, prof.dr Michel Wensing, dr. Jan van Lieshout
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Radboudumc, afdeling IQ healthcare, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen: Elke Huntink MSc, junior onderzoeker en verpleegkundige, prof.dr. Michel Wensing, onderzoeker en hoogleraar Implementation Science, en dr. Jan van Lieshout, huisarts en onderzoeker. Correspondentie: elke.huntink@radboudumc.nl. Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld. Financierende instantie: European Union Seventh Framework Programme (FP7/2007-2013), no. 258837 en ZonMw (no. 200310011).
Voor meer informatie over het TICD-project kunt u kijken op: www.​ticd.​umed.​lodz.​pl.

Samenvatting

De auteurs, wetenschappelijk onderzoekers aan Radboudumc, ontwikkelden een interventieprogramma voor praktijkondersteuners die zich bezighouden met cardiovasculair risicomanagement. Het doel is maatwerk leveren voor patiënten met hart- en vaatziekten. Zo houdt het programma er rekening mee dat mensen met depressieve klachten andere zorg behoeven dan mensen zonder die klachten. Het programma kent drie soorten benaderingen: voor respectievelijk patiënten zonder symptomen van depressie, met beperkte symptomen, en met uitgebreide symptomen.
Het programma bestaat uit nascholing op de werkplek voor praktijkondersteuners, en interventies op maat voor patiënten. Een webprogramma over cardiovasculair risicomanagement frist de kennis van praktijkondersteuners op, een training in motiverende gespreksvoering zorgt voor patiëntencommunicatie op maat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

TPO - De Praktijk 1/2015 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Jongeren en burnout