Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | professie | Uitgave 1/2013

Vakblad Sociaal Werk 1/2013

‘Maatschappelijk Werkers Mogen Best Opscheppen’

Lies Schilder Promoveert Op VersterkingBeroepsidentiteit

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2013
Auteur:
Janny Terlouw
Belangrijke opmerkingen
is journalist.
Schilder promoveerde op 17 januari 2013 aan de Universiteit voor Humanistiek. De volledige titel van haar proefschrift is Leren dat maatschappelijk werkt. Het versterken van de identiteit van de maatschappelijk werker door middel van leerprocessen op en rond de werkplek. Het is uitgegeven bij Eburon en te koop via de boekhandel. Het lekenpraatje van Lies Schilder is te vinden op de site van de NVMW > Actueel (of surf naar bit.ly/UFsIo6).
Maatschappelijk werkers helpen hun cliënten zich beter te handhaven in de samenleving. Daarbij krijgen ze steeds meer te maken met tegenstrijdige eisen. De wethouder wil dat de maatschappelijk werker er met open vizier 'op af' gaat, de zorgverzekeraar eist een wetenschappelijk bewezen aanpak. De manager verlangt bureaucratische discipline en de cliënt verwacht directe behartiging van zijn belangen. ‘Een krachtige beroepsidentiteit helpt om positie te kiezen en deze spanningen het hoofd te bieden’, stelt Lies Schilder, directeur van de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW), in haar proefschrift Leren dat maatschappelijk werkt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Vakblad Sociaal Werk 1/2013 Naar de uitgave

Werk in uitvoering

Over Zin En Zinloosheid

BriefCommunication

Personalia

Redactioneel

Omstreden