Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020

Maakt u nog gebitsprotheses? Waarom eigenlijk niet?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2020
Auteurs:
Hugo Vreugdenhil, Martijn Bakker
Belangrijke opmerkingen
Hugo Vreugdenhil (UvA 1985) is tandarts en gnatholoog en heeft een multidisciplinaire praktijk met een eigen lab in het Betuwse Geldermalsen en Meteren opgezet. Hij schreef al eerder een artikel over het gebruik van de facebow bij de volledige prothese en over een injectiemethode voor de omzetting van de pasprothese in kunsthars. Hij verzorgt jaarlijks een deel van de opleiding tot restauratief tandarts in Rotterdam.
Martijn Bakker allround tandtechnicus bij Vreugdenhil Tandtechniek..

Samenvatting

De tandprotheticus is langzamerhand een vaste speler geworden in het mondzorg-veld. De rol van de tandarts is gelijktijdig afgenomen. We zien dat de klinische vaardigheden die tandheelkundestudenten met uitneembare prothetiek opdoen zo gering is, dat zij zich nauwelijks competent achten om dit deel van de tandheelkunde in de praktijk toe te passen. Dat is jammer, want met je prothetische vaardigheden kun je in korte tijd bijzonder veel bereiken voor je patiënt. Het is bovendien leuk werk en de ervaring die je ermee opdoet komt goed van pas bij behandeling van gebitsslijtage en uitgebreide behandelingen met vaste voorzieningen. We hopen met dit artikel deze collega enthousiast te maken om toch met de prothetiek aan de slag te gaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2020

Tandartspraktijk 3/2020 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Een unieke patiëntenpopulatie

OriginalPaper

Te veel geëist

Nieuws

Nieuws