Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Journaal | Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014

Maak diabetes en ramadan bespreekbaar

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Susan Umans

Samenvatting

De ramadan begint dit jaar rond 28 juni. Moslims met diabetes zijn vanwege hun aandoening in principe vrijgesteld van het vasten. Toch doen veel moslims met diabetes ondanks de dispensatie wel mee met de ramadan. Lang niet altijd doen zij dit in overleg met hun huisarts of praktijkondersteuner, waardoor zij het risico lopen dat de diabetes ontregeld raakt. De Nederlandse Diabetes Federatie en de Jan van Ooijsenstichting adviseren zorgverleners om dit onderwerp in de spreekkamer aan te kaarten. Dit kan onder meer met een speciaal ontwikkelde toolbox Diabetes en ramadan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014 Naar de uitgave