Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Huisartsenzorg in cijfers | Uitgave 9/2015

Huisarts en wetenschap 9/2015

Maagzuurremmers en NSAID’s of aspirine

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2015
Auteurs:
Linda Flinterman, Karin Hek, Joke Korevaar, Liset van Dijk
Belangrijke opmerkingen
De hier beschreven analyses zijn uitgevoerd met gegevens uit NIVEL Zorgregistraties eerste lijn (NZR) en het DBC informatiesysteem (DIS). NZR maakt gebruik van gegevens uit de elektronische patiëntdossiers (EPD’s) van deelnemende huisartsen en verzameld constant gegevens over aandoeningen, aantallen verrichtingen, geneesmiddelvoorschriften en verwijzingen (www.​nivel.​nl/​zorgregistraties​). DIS verzamelt alle gedeclareerde DBC’s uit de basisregistratie van zorgaanbieders over de geleverde en gedeclareerde zorg (www.​dbcinformatiesys​teem.​nl).

Samenvatting

Per 1 januari 2012 is de vergoeding voor maagzuurremmers veranderd. Patiënten die maagzuurremmers korter dan 6 maanden gebruiken, moeten deze zelf betalen. Patiënten die maagzuurremmers langer dan 6 maanden krijgen voorgeschreven, moeten de eerste 15 dagen zelf betalen. Al vanaf de aankondiging van de maatregel in 2011 was er discussie tussen artsen en het ministerie van VWS over mogelijk ongewenste gevolgen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Huisarts en wetenschap 9/2015 Naar de uitgave

Kennistoets Antwoorden

Kennistoets: Antwoorden

Spreekuur

Tekenbeet