Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2008 | Kort nieuws | Uitgave 5/2009

Pallium 5/2009

Luisterlijn Palliatieve zorg geopend

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 5/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Ede –Mensen in de regio Gelderland, de kop van Limburg en de Noordoostregio van de provincie Brabant kunnen sinds 1 september gebruikmaken van de Luisterlijn Palliatieve Zorg. De Luisterlijn biedt ondersteuning en hulp bij het vinden van antwoorden op vragen over palliatieve zorg.
De nadruk ligt op vragen van organisatorische en praktische aard en persoonlijke vragen. Vragen over de individuele behandeling zoals de medicatie, worden door de medewerkers van de Luisterlijn niet beantwoord, maar zij kunnen hierbij wel adequaat doorverwijzen naar de juiste instanties en personen. De Luisterlijn wil vooral een luisterend oor bieden aan degenen die hun hart willen luchten of gevoelens op een rij willen zetten.
De Luisterlijn Palliatieve Zorg is een initiatief van de afdeling anesthesiologie, pijn en palliatieve geneeskunde (appg) van het umc St Radboud en het Integraal Kankercentrum Oost (iko). De verdere ontwikkeling van het project Luisterlijn wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Inloophuis Gelderse Vallei, waar de Luisterlijn tevens is gevestigd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Pallium 5/2009 Naar de uitgave