Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019

Louise zegt: 'Smakelijk!'

De maaltijd als onderdeel van persoonsgerichte zorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Auteur:
Sabine Boerjan
Eten moeten we om te overleven, het is onze brandstof, onze bouwstof. Maar eten is veel meer dan dat. Het is ook genieten, alleen of in gezelschap, nieuwe, opwindende gerechten ontdekken, troost op droevige dagen. En deze ruime betekenis verandert niet als iemand dementie krijgt. Zoals Louise, een dame van 84 jaar met alzheimerdementie. Hoe kunnen medewerkers ervoor zorgen dat de maaltijden in de zorginstelling voor iemand als zij zoveel mogelijk hun volle betekenis houden? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave