Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Thema | Uitgave 4/2014

Geron 4/2014

Loslaten van het land van oorsprong

Oudere migranten in de lage landen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Toon Verlaan, Christina Harrevelt
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Dit artikel is geschreven in samenspraak tussen Christina Harrevelt, eerst voorzitter en nu penningmeester van NOOM (Netwerk Organisaties van Oudere Migranten) en Toon Verlaan (redacteur Gerōn).

Samenvatting

Aanpassen aan de Nederlandse samenleving – met (al dan niet beperkt) behoud van de eigen identiteit – was en is in feite het uitgangspunt van het overheidsbeleid ten aanzien van migranten. Vaak wordt vergeten dat aanpassen in een ander land een proces van jaren is en soms generaties in beslag neemt. In dit artikel gaan we na in hoeverre er sprake is van ‘loslaten van het land van herkomst’ bij oudere migranten die nu ‘niet wonen, waar zij geboren zijn’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Geron 4/2014 Naar de uitgave

Column

Loslaten