Skip to main content
main-content
Top

19-06-2013 | Nieuws

Longverpleegkundige van het jaar heeft zelfdiscipline

Longverpleegkundige Carla van den Berg uit het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp is ‘Longverpleegkundige van het jaar’ geworden. Zij werd verkozen door collega-longverpleegkundige uit het hele land. Het was de vierde keer dat de verkiezing plaatsvond.

De titel is voor een longverpleegkundige die een bijzondere prestatie heeft geleverd, heeft meegeschreven aan een richtlijn of beleid in zijn of haar organisatie op poten heeft gezet. Maar ook longverpleegkundige die zich grootse wijze inzetten voor het vak longverpleegkundige komen in aanmerking voor de titel. Carla van den Berg werkt sinds april 2011 bij Rijnland Ziekenhuis. Volgens collega-longverpleegkundigen krijgt ze de titel voor haar doorzettingsvermogen, zelfdiscipline en collegialiteit. Dankzij die eigenschappen wist ze bijvoorbeeld het succesvolle ‘longverpleegkundige spreekuur’ op te zetten. Maar het zorgt er ook voor dat ze zichzelf verder blijft ontwikkelen in haar vak. Zo is ze opgeleid tot trainer Inhalatie Medicatie Instructie School (IMIS) en worden praktijkondersteuners, doktersassistenten en apothekersassistenten uit de regio door haar getraind.
Een andere taak die Carla van den Berg op zich heeft genomen is haar deelname aan het Longpunt Leiden. Dit initiatief van het Longfonds is een ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun naasten. Carla van den Berg heeft, behalve de eer van een titel, ook een mooie reis gewonnen naar het Longverpleegkundigen Symposium 2014 ‘ASTMA ON TOP’ in Davos, Zwitserland.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.