Skip to main content
main-content
Top

09-08-2011 | Nieuws

Londense jongeren vallen ambulancepersoneel aan

Tijdens de hevige rellen van de afgelopen dagen in Londen hebben jongeren brandende voorwerpen gegooid naar ambulancepersoneel. Dat meldt Nursing Times. In de Britse hoofdstad zijn al tientallen mensen zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is er ook ��n dode gevallen, een jongeman van 26 jaar.

Directeur Richard Webben van de London Ambulance Service noemde het gisteren een ongelooflijk moeilijk avond. “Maar we hebben allemaal keihard gewerkt om zo snel mogelijk patiënten te kunnen bereiken. In sommige gevallen was dit nog moeilijker doordat er van alles naar onze voertuigen en bemanningen werd gegooid. Personeel werd ook geïntimideerd terwijl het probeerde voor de mensen te zorgen.”

Vannacht gaan er duizenden extra agenten de straat op om te voorkomen dat de rellen van de afgelopen dagen zich herhalen.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.