Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

Logopedie en/of orthodontie?

Open beet en tongpersen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Adela Toman

Samenvatting

Een malocclusie, zoals een kruisbeet of een open beet, is meestal niet een op zichzelf staande mondafwijking. Vaak gaat dit samen met afwijkend mondgedrag. Het zou dus voor de hand liggen om een dergelijke malocclusie niet alleen orthodontisch te behandelen, met name met het oog op een stabiel eindresultaat. In hoeverre kan de combinatie van een orthodontische en een logopedische behandeling zorgen voor een beter en stabieler eindresultaat?
Aan de hand van een aantal voorbeelden uit mijn praktijk zal ik de resultaten daarvan bespreken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave