Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 4/2013

01-08-2013 | Beschouwing

Voeding bij diabetes mellitus type 2

Auteur: Hans van Wijland

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 4/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit artikel vind je de laatste inzichten in voeding en diabetes. Dat gebeurt aan de hand van de Richtlijnen goede voeding (RGV) van de Gezondheidsraad, de Voedingsrichtlijn voor diabetes type 1 en 2 van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF), en populaire misvattingen over voeding en diabetes. Hans van Wijland ontzenuwt deze misvattingen en geeft alles een stevige wetenschappelijke onderbouwing. Talloze onderwerpen passeren de revue, zoals koolhydraten, vetten, supplementen, vlees, vis, alcohol en obesitas. Bij elk onderwerp volgt een praktische conclusie waaraan je houvast hebt voor voedingsadvies aan je patiënten met diabetes.
Metagegevens
Titel
Voeding bij diabetes mellitus type 2
Auteur
Hans van Wijland
Publicatiedatum
01-08-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 4/2013
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-013-0063-z

Andere artikelen Uitgave 4/2013

TPO - De Praktijk 4/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Goed bezig!