Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 3/2007

01-06-2007 | Implementatie

Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding

Auteurs: Margaret van den Berg, Jaap van van Binsbergen

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 3/2007

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Al in 1847 deed de beroemde hoogleraar Gerrit Jan Mulder (1802-1880) in De Voeding in Nederland in verband tot den volksgeest opmerkelijke aanbevelingen. De armen moesten gevarieerder eten met meer bonen en erwten en minder aardappelen. En hun kinderen moesten meer eiwitrijk voedsel krijgen. Terwijl de ‘meer gegoeden’ werd aanbevolen minder vlees en minder vet te gebruiken. Opmerkelijk, omdat deze adviezen niet alleen aansluiten bij de hedendaagse opvattingen, maar ook omdat toen al kwantitatieve adviezen golden die ook nu weer zijn ingevlochten in de voedingsvoorlichting.
Literatuur
go back to reference Dit artikel is een bewerking van: Binsbergen JJ van. Richtlijnen Goede Voeding, 2006; verplichte kost voor de huisarts. Huisarts Wet 2007;50:99-101. Dit artikel is een bewerking van: Binsbergen JJ van. Richtlijnen Goede Voeding, 2006; verplichte kost voor de huisarts. Huisarts Wet 2007;50:99-101.
Metagegevens
Titel
Nieuwe Richtlijnen Goede Voeding
Auteurs
Margaret van den Berg
Jaap van van Binsbergen
Publicatiedatum
01-06-2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 3/2007
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03074961

Andere artikelen Uitgave 3/2007

TPO - De Praktijk 3/2007 Naar de uitgave

Hart voor de zaak

Waardering