Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2011 | MOND- EN KAAKZIEKTEN | Uitgave 4/2011

Tandartspraktijk 4/2011

LICHEN PLANUS EN LICHENOÏDE LAESIES

PREMALIGNE AANDOENINGMET GERING RISICO

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2011
Auteur:
Prof.dr I. van der Waal
Belangrijke opmerkingen
hoogleraar
Lichen planus, ook kortweg lichen (Griekse leichen = boommos) genoemd, is een ontstekingsachtige afwijking van de huid- en/of slijmvliezen, gekenmerkt door het optreden van huidpapels en/of witte, streepvormige verhevenheden op de slijmvliezen. De in de literatuur vermelde prevalentie varieert van 0,5-2%. Evenals de etiologie van lichen van de huid is de oorzaak van orale lichen planus onbekend. door prof.dr. Isaäc van derWaal

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Tandartspraktijk 4/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Eenvoudig composiet