Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2011 | MOND- EN KAAKZIEKTEN | Uitgave 5/2011

Tandartspraktijk 5/2011

LEUKOPLAKIE

MALIGNE ONTAARDING KÁN ELDERS IN DEMOND OPTREDEN

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 5/2011
Auteur:
Prof.dr. I. van der Waal
Belangrijke opmerkingen
hoogleraar
Leukoplakie van hetmondslijmvlies is een premaligne afwijking.Met de termen ‘premaligne’, ‘precancereus’ of ‘potentieelmaligne’ wordt bedoeld dat er een verhoogd risico is op het ontstaan van een kwaadaardige (=maligne) verandering. Van alle leukoplakieën gaat ongeveer 1-2%/jaar over in een plaveiselcelcarcinoom. Dit percentage is inderdaad sterk verhoogd vergelekenmet het ontstaan van een plaveiselcelcarcinoomin klinisch normaal uitziendmondslijmvlies. door prof.dr. Isaäc van derWaal

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2011

Tandartspraktijk 5/2011 Naar de uitgave

NIEUWS

NIEUWS

HEYNICK’S HOEK

EEN KROON IN DE LONG

OriginalPaper

Composietfacings