Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Educatie | Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018

Leren leven met een depressie

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2018
Auteur:
Martien Vrolijk
Belangrijke opmerkingen
Martien Vrolijk
Redactielid TPO De Praktijk en praktijkverpleegkundige Medisch Centrum Hoge Hond, Deventer

Samenvatting

Ouderen en chronisch zieken hebben vaker een depressie dan andere patiënten. Bovendien herstellen ouderen langzamer dan jongeren. De laatste jaren is er meer aandacht voor preventie en daarin ligt ook een taak voor de praktijkondersteuner. Dit artikel beoogt praktijkondersteuners alert te maken op signalen van somberheid en depressie, zodat zij adequaat hulp kunnen bieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018 Naar de uitgave

Kennisquiz

Weet je dit?