Skip to main content
main-content
Top

07-02-2011 | Nieuws

Legionellapreventie ziekenhuizen onder de maat

In bijna vier van de tien ziekenhuizen worden de regels voor de preventie van legionella niet goed nageleefd. Daardoor is er een sterk verhoogd risico op besmetting. Dit blijkt uit inspectie van het ministerie van VROM.

Zo worden periodieke controles van drinkwaterinstallaties in ziekenhuizen soms niet uitgevoerd. Ook wordt het beheer en onderhoud op papier niet altijd goed bijgehouden. Bij nog eens 21 procent van de ziekenhuizen zijn kleinere gebreken aangetroffen, zoals afwezigheid van een risicoanalyse en beheersplan.

Volgens de VROM-inspectie is er in ook te weinig kennis over legionellapreventie. De inspectie trof negen ziekenhuizen die zeiden niet aan de maatregelen voor legionellapreventie te kunnen voldoen. Nog eens zeven zeiden deze maatregelen niet te willen volgen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.