Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Beschouwing | Uitgave 1/2019

Vakblad Sociaal Werk 1/2019

Leefstijlverandering en netwerkversterking bij multiproblematiek

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Gera E. Nagelhout, Latifa Abidi, Tamar Jansen
Belangrijke opmerkingen
Gera E. Nagelhout werkt als gezondheidswetenschapper aan de afdeling Gezondheidsbevordering en de afdeling Huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Maastricht (CAPHRI), Latifa Abidi werkt ook als gezondheidswetenschapper aan de afdeling Gezondheidsbevordering, ook aan de Universiteit Maastricht. Tamar Jansen werkte ten tijde van het schrijven van dit artikel als projectmedewerker van Back2Balance bij Stimenz, Apeldoorn.

Samenvatting

In multiprobleemhuishoudens zijn bijvoorbeeld schulden, psychische problematiek en opvoedproblemen. Deze gezinnen krijgen in principe hulpverlening vanuit een sociaal wijkteam van de gemeente, waarbij de focus ligt op het oplossen van de meest urgente problemen. Vaak valt er in deze huishoudens echter ook veel winst te behalen wat betreft leefstijl en netwerkontwikkeling. Hier komt de sociaal werker echter meestal niet voldoende aan toe.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Vakblad Sociaal Werk 1/2019 Naar de uitgave

Boeken

Boeken

Van de BPSW

Van de BPSW