Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Thema | Uitgave 3/2015

Geron 3/2015

Leefsituatie van ouderen in Nederland versus België

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 3/2015
Auteurs:
Hanna van Solinge, Liesbeth de Donder
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Hanna van Solinge werkt als onderzoeker bij de themagroep Werk en Pensioen van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in Den Haag.
Liesbeth De Donder is Professor Agogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en verbonden aan de onderzoeksgroep Belgian Ageing Studies.

Samenvatting

Na een korte sociaal-demografische schets gaan we in dit artikel dieper in op relevante aspecten van de leefsituatie van ouderen in Nederland en België. Als leidraad hanteren we daarbij de vier dimensies van de zogenoemde ‘Active Ageing Index’ (zie kader).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Geron 3/2015 Naar de uitgave

Abstract

Gedicht