Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2020 | voor de praktijk | Uitgave 5/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2020

Late gevolgen van behandeling kinderkanker

Dossierstudie naar impact op gebied van educatie, werk en inkomen

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2020
Auteurs:
Drs Desiree Dona, Drs Claudia Maria Greijn, MSc Maaike Krans, Dr Joost van der Gulden
De afgelopen decennia zijn de overlevingspercentages van kinderkanker aanmerkelijk gestegen. 1 De verbeterde behandelmogelijkheden veroorzaken echter niet alleen directe bijwerkingen, maar er kunnen ook late effecten optreden. Deze kunnen het gevolg zijn (medische) behandeling, maar ook van ontwikkelingsproblematiek. In het Expertisecentrum Late Effecten na Kanker (LATER) van het Radboudumc kunnen survivors (de gangbare term voor overlevenden van kinderkanker) terecht bij een multidisciplinair expertteam van medisch specialisten met expertise op het gebied van late effecten, waaronder een klinisch arbeidsgeneeskundige oncologie (kader 1). 2 Deze dossierstudie biedt een eerste verkenning van de maatschappelijke belemmeringen die survivors die worden verwezen naar de klinisch arbeidsgeneeskundige ervaren. Ook is er aandacht voor de rol van de klinisch arbeidsgeneeskundige in het LATER-team. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2020 Naar de uitgave

nieuws

nieuws

van de verenigingen

NVAB