Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 1/2019

01-02-2019

Lang gewacht, toch gekregen

Auteurs: Loïs de Ruijter-van Diermen, Hans van Pelt

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 1/2019

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de tandheelkunde worden we opgeschrikt door de snelheid van technologische ontwikkelingen en innovaties. Soms merken we ook dat de patiënt ervanuit gaat dat een tandheelkundige wens snel vervuld kan worden. De zorgvraag van de patiënt is echter nogal eens complexer dan de patiënt zelf kan overzien. Om dan als behandelaar ‘nee, nog niet’ te verkopen kan lastig zijn, en in zo’n geval is het beter om terug te vallen op ‘slow dentistry’. Het concept hierachter heeft niets met langzaam werken te maken, integendeel. Het vraagt om een helder zorgplan en een heldere zorgrichting op een ambitieuze zorgvraag. Hiervoor moet een doelbewuste en een heldere koers worden bevaren. Daarnaast worden limieten vastgesteld voordat bepaalde behandelingen uitgevoerd worden.1 In dit artikel wordt een casus belicht waarin duidelijk wordt wat er allemaal kan, mits de mond gezond is en de patiënt geduld heeft.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
1.
go back to reference Roig P. Slow dentistry: the time has come. J Oral Res 2017; 6: 82-83. Roig P. Slow dentistry: the time has come. J Oral Res 2017; 6: 82-83.
Metagegevens
Titel
Lang gewacht, toch gekregen
Auteurs
Loïs de Ruijter-van Diermen
Hans van Pelt
Publicatiedatum
01-02-2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 1/2019
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-019-0011-3