Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-02-2017 | Uitgave 1/2017

Jeugdbeleid 1/2017

Landelijk netwerk gespecialiseerde hulpverleners

Toegangspoort voor laagdrempelige hulp op maat

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2017
Auteurs:
Weija Steffens, Anke Welten, Jakko Gunst
Belangrijke opmerkingen
Voor meer informatie over dit onderwerp kan contact worden opgenomen met Ellen Giepmans: egiepmans@fiom.nl

Samenvatting

Stel, je hebt als hulpverlener een stel voor je van rond de veertig met drie kinderen. Ze verkeren in een crisissituatie omdat de vrouw ongepland opnieuw zwanger is. De vraag wat te doen – het kind laten komen of weghalen – zet de man en de vrouw loodrecht tegenover elkaar. De tijd tikt, want hoe langer zij wachten, des te lastiger de keuze wordt. Hoe zorg je ervoor dat de vrouw en man tot een keuze komen waar ze allebei achterstaan en je je eigen gevoel buiten het gesprek laat?
De groep ongewenst zwangeren die hulp zoekt bij de keuze tussen uitdragen van de zwangerschap en abortus is te groot om te verwaarlozen, maar te klein voor specialistische zorg in elke gemeente. Daarom werkt Fiom – samen met de Centra Seksuele Gezondheid van de GGD en de Fiombureaus in Amsterdam, Utrecht en Den Haag – aan een landelijk netwerk van gespecialiseerde hulpverleners die laagdrempelige hulp op maat bieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Jeugdbeleid 1/2017 Naar de uitgave