Skip to main content
main-content
Top

11-12-2014 | Nieuws

Lancering interventiedatabase Gezond en Actief Leven

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Gegevens over interventies op het gebied van leefstijl, sport en bewegen worden voortaan verzameld in één gezamenlijke database. Met de lancering van de interventiedatabase Gezond en Actief Leven is er een overzicht beschikbaar van actuele leefstijlinterventies in Nederland en inzicht in de kwaliteit daarvan. De database is ontwikkeld door het RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in samenwerking met het Trimbos-instituut. Dit meldt het RIVM.

De Interventiedatabase biedt informatie voor landelijke en lokale professionals waarop zij hun keuze voor een interventie kunnen baseren. Zo is elke interventie beknopt omschreven en kan een geïnteresseerde contact opnemen met de aanbieder van een interventie. De Interventiedatabase bevat open data. Dit betekent dat ook andere organisaties de gegevens kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld onderzoek.

 

De Interventiedatabase Gezond en Actief Leven is te vinden via www.interventiedatabase.nl.

 

Bron: Nationale Zorggids

Tip

Op zaterdag 13 december 2014 vindt in Utrecht het congres Evidence based diagnostiek van het bewegingsapparaat plaats. Tijdens dit congres wordt besproken wat de wetenschappelijke onderbouwing is van veelgebruikte diagnostische tests (anamnese en lichamelijk onderzoek) en wat dit betekent voor uw dagelijkse praktijk. Ga voor meer informatie naar Congres Evidence based diagnostiek van het bewegingsapparaat.

 

Deelname aan het symposium is GRATIS voor abonnees BSL Fysiotherapie Totaal. Heeft u nog geen abonnement? Ga dan snel naar BSL Fysiotherapeut Totaal en maak voor € 150,- per jaar gebruik van alle bij- en nascholingen en neem bovendien kosteloos deel aan het congres. Zie ook de najaarsaanbieding met een Kobo Aura e-reader cadeau.

 

Accreditatie | 4 punten voor de registers algemeen, sport en manuele therapie

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Sportfysiotherapie.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail