Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Buitenlands nieuws | Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014

Lagere bloeddruk bij de praktijkondersteuner?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Sietsche van Gunst
Mensen met hypertensie hebben bij zelfmeting soms een normale bloeddruk en bij de huisarts een te hoge. Bij deze ‘wittejashypertensie’ maakt het niet uit dat de dokter geen witte jas meer aanheeft. Wittejashypertensie treedt niet bij alle zorgverleners in even sterke mate op. Volgens een Engelse meta-analyse zou het effect bij een verpleegkundige minder zijn dan bij een (huis)arts, zowel in de eerste als in de tweede lijn. Voor ‘verpleegkundige’ zou je waarschijnlijk ook ‘praktijkondersteuner’ kunnen lezen. Welk effect heeft wittejashypertensie op de behandeling?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

TPO - De Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

weet je dit?

Antwoorden