Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 3/2015

Bijblijven 3/2015

Lactatieremming en -bevordering

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2015
Auteurs:
Vera van Haaren-de Visser, Dr. Jeroen van Dillen

Samenvatting

In Nederland is geen continue registratie van het aantal vrouwen dat start met borstvoeding. Uit de meest recente peiling Melkvoeding van zuigelingen, uitgevoerd door TNO, Kwaliteit van Leven in Leiden in 2010, bleek dat 75 % van de vrouwen met borstvoeding start. Na één respectievelijk drie en zes maanden daalde dit percentage echter naar 46, 29 en 18 . Ondanks de onmiskenbare voordelen van borstvoeding, is een aantal vrouwen genoodzaakt kunstmatige zuigelingenvoeding te geven. De argumenten hiervoor zijn meestal van persoonlijke aard, maar soms zijn er ook medische redenen zoals (sommige) borstverkleinende operaties, of geneesmiddelengebruik. Het merendeel van de vrouwen die starten met kunstmatige zuigelingenvoeding, gebruikt conservatieve methoden voor de lactatieremming. Naast lactatieremming zal in dit hoofdstuk ook aandacht worden besteed aan lactatiebevordering. Zie ook tabel 1.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Bijblijven 3/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Pre-eclampsie