Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Middelen | Uitgave 4/2014

Verslaving 4/2014

Lachgas (distikstofoxide): farmacologische en toxicologische aspecten

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 4/2014
Auteur:
Dr. Raymond Niesink
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.J.M. Niesink is farmacoloog/toxicoloog en universitair hoofddocent bij de faculteit Management, Science and Technology van de Open Universiteit. Hij is senior wetenschappelijk medewerker bij het Programma Drug Monitoring van het Trimbos-instituut en landelijk coördinator van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem. E-mail: rniesink@trimbos.nl.

Samenvatting

‘Amsterdamse uitgaanders massaal aan het lachgas’, kopte dagblad Trouw naar aanleiding van de uitkomsten van het Amsterdamse onderzoek Antenne 2013 (Pronk, 2014). In 2008 nam nog slechts 3% van het uitgaanspubliek af en toe een teug lachgas, in 2013 was dat 33%.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Verslaving 4/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel