Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016

Laagdrempelige opvoedondersteuning: succesvolle voorbeelden

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5/2016
Auteurs:
C. M. Tunzi, K. R. van der Veen

Samenvatting

Veel migrantengezinnen hebben behoefte aan ondersteuning bij het opvoeden van hun kinderen. Reguliere hulpverlening, bijvoorbeeld vanuit een sociaal wijkteam, weet deze gezinnen vaak niet te bereiken. Migrantenouders willen de indruk vermijden dat er problemen in de opvoeding zijn en dat er hulp nodig is.
Stichting Onderwijs Voorrang Eemland (SOVEE), een regionale organisatie die zich richt op het versterken van kansen van kinderen, heeft een aantal interventies ontwikkeld die goed aansluiten bij de behoefte van migrantengezinnen. We bespreken drie vormen van laagdrempelige opvoedondersteuning, zoals wij die in de praktijk aanbieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016 Naar de uitgave