Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Journaal | Uitgave 3/2013

Huisarts en wetenschap 3/2013

La maladie imaginaire

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2013
Auteur:
Tjerk Wiersma
Belangrijke opmerkingen
1 Wiersma T. Een nieuwe modeziekte in de kiem gesmoord. Huisarts Wet 2008;51:112.
2 Nadelman RB, et al. Differentiation of reinfection from relapse in recurrent Lyme disease. N Engl J Med 2012;367:1883-90.
3 Steere AC. Reinfection versus relapse in Lyme disease. N Engl J Med 2012;367:1950-1.
Veronderstelde ik eerder dat het streven het ziektebeeld chronische Lyme erkend te krijgen tot mislukking zou zijn gedoemd1, inmiddels is het de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten zelfs gelukt de kwestie via de Tweede Kamer op de agenda van de Gezondheidsraad te krijgen. De vraag of chronische vermoeidheid, neurocognitieve klachten en onverklaarde pijn moeten worden toegeschreven aan een persisterende infectie met Borrelia burgdorferi die wellicht veel langere behandeling met antibiotica behoeft dan wordt geadviseerd in de huidige richtlijnen, blijft de gemoederen bezighouden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Huisarts en wetenschap 3/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Vertekend