Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-01-2017 | Artikel | Uitgave 2-3/2017 Open Access

Tijdschrift voor Urologie 2-3/2017

Kwaliteitsregistraties in de urologie: the Clinical Research Office of the Endourological Society (CROES)

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Urologie > Uitgave 2-3/2017
Auteurs:
dr. Nienke J. Wijnstok, dr. Alette S. Spriensma, drs. Sonja J. van Rees Vellinga, prof. dr. ir. Hessel Wijkstra, prof. dr. Jean J. M. C. H. de la Rosette

Samenvatting

De Clinical Research Office of the Endourological Society (CROES) is opgericht om de samenwerking tussen endo-urologen wereldwijd te faciliteren. De CROES is verantwoordelijk voor zes registratiestudies: PCNL, URS, GLS, Renal Mass, UTUC en IRE. Daarnaast zijn door CROES drie gerandomiseerde studies opgezet: NBI, S‑Technologies en IRE. De S‑Technologies- en de IRE-RCT, en de UTUC- en IRE-registratie zijn momenteel open voor inclusie! Om de dataverzameling voor de CROES-studies wereldwijd te kunnen faciliteren, is een nieuw datamanagementsysteem (DMS) ontwikkeld. Om te garanderen dat alleen valide en betrouwbare data worden ingevoerd, sluit CROES met deelnemende centra een data-transferagreement af en vinden monitoring en validatie van data plaats door een auditcomité. Eigen data kunnen te allen tijde worden opgevraagd en gepubliceerd.

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor Urologie

Het Tijdschrift voor Urologie is het enige peer-reviewed Nederlandstalige tijdschrift in het vakgebied. Het verschijnt 8 keer per jaar en bevat naast wetenschappelijke artikelen ook case-reports en de abstracts van de voor- en najaarsvergaderingen van de NVU.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2-3/2017

Tijdschrift voor Urologie 2-3/2017 Naar de uitgave