Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Toepassing In De Praktijk | Uitgave 2/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2013

Kwaliteitsbeoordelingchecklist voor de rapportagevan een EBP-project

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 2/2013
Auteur:
dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
stafadviseur en senior onderzoeker, afdeling Kwaliteit en Proces Innovatie, AMC Amsterdam en lid lectoraat EBN, Amsterdam School of Health Professions, Hogeschool van Amsterdam
Dit is een aangepaste vertaling (door Vermeulen H, Munten G, TiemensB en Roodbol PF) van de EBP Process Quality Assessment (EPQA) richtlijn (door Lee MC, Johnson KL, Newhouse RP, Warren JI. 2013 Sigma Theta Tau International).
Dit artikel is gebaseerd op een recente publicatie in Worldviews of Evidence Based Nursing die een richtlijn met 34 items geeft om een rapportage van een Evidence Based Practice-project (EBP-project) op kwaliteit te kunnen beoordelen.1) Deze richtlijn hebben wij vertaald, rekening houdend met de Nederlandse context, en kan gebruikt worden door zorgprofessionals en docenten bij de kwaliteitsbeoordeling van een EBP-project.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2013 Naar de uitgave

Heet Van De Naald

Zelfmanagement bij COPD