Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Geron 1/2014

Kwaliteiten van de oudere werknemer, een kans?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 1/2014
Auteur:
Trees van Gennip
Belangrijke opmerkingen

Trees van Gennip is socioloog/gerontoloog en partner in de Levensloopacademie. Zij werkt als trainer, consulent en adviseur. Voor informatie zie: www.​levensloopacadem​ie.​net. Nadere informatie over achtergrond en literatuur: trees.vangennip@planet.nl

Samenvatting

Het promotieonderzoek van Joop Zinsmeister heeft de uitdagende titel ‘Oud is wijs genoeg’. In de praktijk blijkt dat het beeld van de oudere werknemer als probleem sterker leeft dan het beeld van de ervaren vakman. Het actieonderzoek van Zinsmeister maakt dit duidelijk. Het is erop gericht om een kanteling in het beleid teweeg te brengen. Mijn vraag is hoe loopbaan en persoonlijk welbevinden met elkaar verbonden zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Geron 1/2014 Naar de uitgave