Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-06-2016 | Artikel | Uitgave 3/2016

Neuropraxis 3/2016

Kwaliteit van leven rondom wakkere hersentumorresecties

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Melissa Kerkhof, Martin Klein, Martin J. B. Taphoorn

Samenvatting

Het zal duidelijk zijn dat voor veel patiënten een (wakkere) hersenoperatie voor een hersentumor een spannend en belastend vooruitzicht is. Met een wakkere tumorresectie kan zoveel mogelijk van de hersentumor verwijderd worden en kunnen tegelijkertijd belangrijke hersendelen gespaard blijven, wat een positief effect heeft op het functioneren en de kwaliteit van leven van de patiënt. Maar wat is de impact van zo’n wakkere tumorresectie op het leven van deze patiënten? Hoe ervaren patiënten deze ingreep en heeft deze benadering een positieve dan wel negatieve invloed op de kwaliteit van leven? Zijn er negatieve gevolgen van de ingreep op de langere termijn te verwachten? Een goede voorbereiding op de operatie lijkt hierin centraal te staan en is de sleutel tot een succesvolle ingreep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Neuropraxis 3/2016 Naar de uitgave