Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2011 | Uitgave 2/2011

Neuropraxis 2/2011

Kwaliteit van leven bij epilepsie: zijn het de aanvallen of is het de aanpassing?

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 2/2011
Auteurs:
Mw. drs. W. Westerhuis, mw. J. van Andel, mw. drs. M. Zijlmans
Belangrijke opmerkingen
studente geneeskunde
BSc, studente geneeskunde
AGIKO functionele neurochirurgie/neurologie
Epilepsie is een veelvoorkomende aandoening die grote invloed heeft op de betrokkene en diens omgeving (Baker et al., 1997). Patiënten met deze ziekte voelen zich vaker dan gezonde mensen onbegrepen, gestigmatiseerd en in een sociaal isolement. Bovendien zijn ze vaker werkloos (Jacoby, 2008) en plegen zij tevens vaker zelfmoord (Christensen et al., 2007). Epilepsie heeft niet alleen psychische invloed op het leven van de patiënt, maar gaat ook gepaard met lichamelijk risico, zoals valpartijen, verdrinking en brandwonden. Patiënten kunnen zich onzeker voelen omdat het optreden van de epilepsieaanvallen niet te voorspellen is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Neuropraxis 2/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Signalement

EditorialNotes

Woorden Vooraf