Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Van de redactie | Uitgave 4/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2013

Kwaliteit en veiligheid door eHealth

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2013
Auteur:
Hester Vermeulen
In toenemende mate wordt eHealth zowel internationaal als nationaal geïmplementeerd. Onder eHealth wordt ‘het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren’ verstaan. Voorbeelden zijn communicatie met patiënten via e-mail, videocontact met thuiszorgmedewerkers, domotica, webspreekuur, anonieme verslavingszorg, online anamneseformulieren, teleconsultatie met patiënten en door zorgverleners met andere zorgverleners, patiëntenportalen, digitale dossiers, serious games, apps, telemonitoring en ondersteunende modules ter ondersteuning van patiënten met chronische aandoeningen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2013 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Therapie op afstand, werkt dat?