Skip to main content
main-content
Top

21-08-2013 | Nieuws

Sneller revalideren

De afdeling Orthopedie van Isala en Fysio+ praktijken in de regio werken nauw samen onder het nieuwe FysioZorgplan. De nieuwe samenwerkingsvorm zorgt ervoor dat patiënten met een indicatie voor een nieuwe knie, heup of voorste kruisbandreconstructie een intensief behandelprogramma op maat krijgen.

Het FysioZorgplan is een behandelplan voor mensen die een nieuwe heup, nieuwe knie of voorste kruisbandreconstructie ondergaan. Het is een vrij nieuwe methode – Isala is het tweede ziekenhuis in Nederland dat er mee werkt. Het idee is even voor de hand liggend als doeltreffend, zo melden de betrokkenen. De lijnen tussen orthopeed en fysiotherapeut worden korter en dat brengt bijvoorbeeld met zich mee dat informatie over eventuele bijzonderheden tijdens de operatie, gemakkelijk uitgewisseld kan worden.

Metingen

Een ander belangrijk aspect van het FysioZorgplan is, dat tijdens de behandeling verschillende metingen worden verricht, dat deze informatie wordt gedeeld en dat het trainingsprogramma daar op wordt aangepast. Het blijkt de revalidatietijd te verkorten, met lagere kosten als bijkomend gevolg. Bovendien worden de meet- en behandelresultaten ook verzameld en gebruikt om de kwaliteit van zorg continu te verbeteren.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.