Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Uitgave 2/2018

Kind & Adolescent Praktijk 2/2018

Krachten en kwetsbaarheden bij jongeren

Gestructureerde risicotaxatie met de START:AV

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Tamara l.f. de beuf, Corine de Ruiter, Vivienne de Vogel
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. T.L.F. De Beuf, forensisch psycholoog, projectleider Risicotaxatie O.G. Heldringstichting, promovendus Universiteit Maastricht. Prof. dr. C. de Ruiter, klinisch psycholoog, hoogleraar forensische psychologie Universiteit Maastricht. Dr. V. de Vogel, psycholoog, lector Hogeschool Utrecht, onderzoeker Forensische Zorgspecialisten. E: t.debeuf@ogheldring.nl.

Samenvatting

De meeste risicotaxatie-instrumenten voor jongeren in de jeugdzorg beoordelen het risico op één schadelijke uitkomst, zoals gewelddadig gedrag. Maar er zijn meer soorten risicovol gedrag. De Short-Term Assessment of Risk and Treatability: Adolescenten Versie (START:AV) beoordeelt zowel het risico op dader- als slachtofferschap.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Kind & Adolescent Praktijk 2/2018 Naar de uitgave

Gezien en Gelezen

Gezien en Gelezen

Uit de Praktijk

Een kind van zes

OriginalPaper

Vermijden