Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2015 | Kracht | Uitgave 1/2015

Vakblad Sociaal Werk 1/2015

Kracht

Turkse en marokkaanse professionals in het maatschappelijk werk

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Aydan Arslan, Nurdemet Demirel, Peter Hendriks
Belangrijke opmerkingen
Aydan Arslan en Nurdemet Demirel werkten mee aan het onderzoek en studeerden in 2014 af als maatschappelijk werker aan de Hogeschool Utrecht. Nurdemet Demirel is leraar in opleiding. Ze volgt de Kop-opleiding omgangskunde. Aydan Arslan werkt als buurtteammedewerker bij het buurtteam Sociaal Utrecht. Peter Hendriks is docent en onderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) van de Hogeschool Utrecht. Hij doet promotie-onderzoek naar Turkse en Marokkaanse maatschappelijk werkers.

Samenvatting

Hoe verhouden studenten en beginnend maatschappelijk werkers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond zich tot het werk? Wat is hun kracht in het werk met cliënten van Turkse of Marokkaanse afkomst? En voor autochtone cliënten? Met die vragen interviewden vierdejaars MWD-studenten veertig (aankomend) maatschappelijk werkers. Hun achtergrond en hun ruime interculturele communicatievaardigheden blijken goed van pas te komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

Vakblad Sociaal Werk 1/2015 Naar de uitgave

Wetten en regels

Transitie in werking

Werk in uitvoering

Stoppen of doorgaan

Redactioneel

Code rood