Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Koude- en warmtetoediening

Auteurs: Sylvia van den Brink, Sonja Gerber

Gepubliceerd in: Voeding.

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Dit hoofdstuk gaat over het toepassen van koude en warmte. Het lichaam zorgt zelf dat het gemiddeld op een bepaalde temperatuur blijft. Als het buiten vriest, blijft je lichaam op de normale temperatuur. Natuurlijk kleed je je wel naar de weersomstandigheden, maar het lichaam doet het meeste zelf. In het dagelijkse leven pas je zelf ook koude en warmte toe. Als je bijvoorbeeld je vinger brandt, dan doe je deze direct onder de lauwe kraan. Als je koude handen hebt, neem je een beker thee en warm je je handen eraan.

Metagegevens
Titel
Koude- en warmtetoediening
Auteurs
Sylvia van den Brink
Sonja Gerber
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9662-7_4