Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2011 | Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2011

Kortdurende psychodynamische steungevende psychotherapie bij adolescenten

Twee gevalsbeschrijvingen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2011
Auteurs:
L.M. Dil, H.L. Van
Belangrijke opmerkingen
(kinder- en jeugd)psychiater, psychoanalytisch psychotherapeut, psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut, werkt als opleider psychiatrie
  • Depressie is bij adolescenten een van de meest voorkomende psychiatrische aandoeningen. Aan de hand van twee gevalsbeschrijvingen illustreren we dat Kortdurende psychodynamische steungevende psychotherapie (KPSP) zich goed leent voor de behandeling van depressie bij adolescenten. De focus is op relationele patronen en analyse van de dynamiek die op kan treden tijdens KPSP. De adolescentie is een turbulente levensfase met een veelheid aan oefensituaties, waarin therapie-ervaringen en -inzichten kunnen bijdragen aan een positieve uitkomst.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2011 Naar de uitgave

EditorialNotes

Inleiding