Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-12-2019 | Beschouwing | Uitgave 1/2020

Huisarts en wetenschap 1/2020

Koolhydraatbeperkt dieet bij diabetes type 2 niet de enige weg

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Hans van Wijland, Guy Rutten
Belangrijke opmerkingen
Van Wijland H, Rutten G. Koolhydraatbeperkt dieet bij diabetes type 2 niet de enige weg. Huisarts Wet 2020;63(1):30-2. DOI:10.1007/s12445-019-0385-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: GR ontving een vergoeding voor het geven van advies aan Novo Nordisk.

Samenvatting

Na een periode waarin de diabeteszorg vooral protocollair moest zijn, zijn we nu aanbeland in het tijdperk van de persoonsgerichte zorg. De patiënt bepaalt het onderwerp van het consult, stelt zijn eigen doelen, maakt een keuze uit de door ons aangedragen opties en monitort zichzelf. Het past ook niet meer om tegen mensen met diabetes te zeggen dat de enige weg naar een betere kwaliteit van leven een koolhydraatbeperkt dieet is. Zo’n advies is niet persoonsgericht en evenmin evidencebased.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Huisarts en wetenschap 1/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws